Initiera tangentbordet

Innan du kan börja skriva, måste du först upptäcka position för varje punktskriftspunkt. För iPhone och iPod finns två fasta layouter, en för att hålla telefonen på ett bord och en annan för att hålla skärmen vänd bort från dig. Du kan utforska knapp placeringar genom att dra ett finger över skärmen. För iPhone och iPod på hela skärmens yta är täckt av knapparna och du kommer att höra varje knapp aviserats av berättarröst som ditt finger passerar över från en knapp till nästa. (Du kan senare stänga av denna funktion från inställningarna genom att inaktivera handledningsläget.)

För att anvenda MBraille på bordet vrid telefonen så att hem-knappen ligger till höger. För en naturlig skrivposition plasera de tre mellersta fingrarna av dina händer i ett öppet V position, där pekfingrarna är närä varannan i botten ava skärmen och rignfingrar är nära till de övre hörnen av telefonen.

Du kommer att höra varje punktskriftspunkt när du utforskar tangentbordslayout. När du är redo att börja skriva typ L (punkter 1 2 3) följt av W (punkter 2 4 5 6).

Knapparna motsvarande Braille punkter täcker hela skärmen, så att du har ett visst utrymme att vidta en layout som passar dig.

Om du håller telefonen i händer, hålla hemknapp till höger. Med skärmen vänd bort från dig, knappar för punktskrift punkter är enkla rektanglar som tillsammans täcker hela skärmen.

Från de inställningar kan du välja hur du vill att punktcellen ska läggas ut. Med "Auto" växlar telefonen automatiskt mellan tangentbordslayouter beroende på telefonens orientering. Med "Table" inställning du tvingar layouten att öppna V-position. Med "Borta" ställning ska du hålla du telefonen skärmen vänd bort, hem-knappen under din högra hand. Dessutom finns det en möjlighet att byta punkter 1 & 3 och 4 & 6, som vissa användare föredrar när skärmen är vänd bort.

Använda tangentbordet

Den punktskrift tangentinmatning börjar när ett finger går ner och slutar när alla fingrar lyfts. Du kan trycka på alla punkter samtidigt, eller efter varandra så länge som minst ett finger är på skärmen. Den ordning för att träffa punkterna spelar ingen roll.

Svep åt höger för ett mellanslag. Dra nedåt för en nyligne. Svep åt vänster för att radera föregående tecken. Svep upp för att höra vad du har skrivit.

Svep åt höger med tre fingrar för att gå till menyn.

Svep uppåt eller nedåt med tre fingrar för att radera din nuvarande skrivande. Alternativt kan du skaka telefonen för att göra detsamma.

Drag med två fingrar

Svep till vänster med två fingrar för att radera sista ordet. Svepa till höger med två fingrar för ångra. Du kan ångra skärning och strykningar.

Urklipp

Om du växlar till ett annat program, är den nuvarande texten kopieras automatiskt till urklipp. Du kan sedan klistra in texten där. När i startskärmen, kan du dubbelklicka på hem-knappen för att öppna app switcher och välja MBraille att komma tillbaka.

Punkt kommandon från tangentbordet

När du har skrivit ditt meddelande, kan du utföra olika kommandon genom att starta en linje med en punkt följt av kommandot och eventuella argument, följt av en radbrytning.

Så du skriver först ditt meddelande som du skulle annars. Sedan kan du skicka iväg texten med ett kommando i slutet av meddelandet. .mail, .sms, .tweet eller. fb, utan att behöva gå tillbaka till menyn.

Twitter

Du kan skicka tweets direkt från punkttangentbordet. Om du vill skicka en tweet, först skriver du ditt meddelande, lägg sedan till en nyligne (dra nedåt), ange sedan .tweet i början av raden. Så period, följt av ordet "tweet" i början av raden. Svep sedan ner igen och texten från föregående linjer twittrade.

Du kan skicka ett direkt meddelande genom att lägga till mottagarens twitter namn efter tweet kommandot, separerade med ett mellanslag.

Facebook

.facebook på en linje kommer att publicera den föregående texten till Facebook. Den .fb är en genväg form som gör samma sak.

Skicka e-post

Hellre att gå till post-skärmen via menyn eller via svepa, kan ett kommando också användas. Fördelen med ett kommando är att du kan skriva ämnet och mottagare namn i punktskrift. Så du först skriv in ditt meddelande, tillsätt sedan punkt-kommandot.

Användning:

.e-post "Hej på dig" Johan

Följ med en ny ligne och formuläret för att skicka e-post är uppvuxen med motivet inställt till "Hej på dig" och att: förfylld med den e-postadress för Johan. Angående måste anges om den innehåller mellanslag. Mottagares e-postmeddelanden tittas upp från kontakterna med deras för- eller efternamn. Du kan lägga till flera mottagare. Istället för .e-post kan du använda .mail.

.mail "Hur går det?" Johan Anne

kommer att skicka e-post till både Johan och Anne.

För mottagaren du behöver inte skriva ut hela namnet, ett prefix räcker. Du behöver bara använda tillräckligt många bokstäver för att berätta namnen isär. Till exempel, för att skicka ett mail till Astrid när du har både Astrid och Anne i din adressbok, skulle du behöva skriva bara as. Namnet lookup är inte skiftlägeskänslig och du kan lägga till så många mottagare som du önskar. Om du inte ha skrivit tillräckligt många bokstäver för att skilja mottagare, kommer du att bli varnad.

Att använda både förnamn och efternamn för att ange mottagaren, måste du separera namnen med en period. Så om du har i dina kontakter Anna Petersen och Anna Nilsson, måste du använda efternamnet att visa två Annas isär. Du kan adressera ett e-post till Anna Petersen genom att förkorta sitt namn till anna.p eller ens bara till a.p, om du har ingen annan människa i kontakter vars första och sista namnet både startar med a och p.

Du kan också ge en explicit e-postadress istället för ett kontaktnamn.

SMS-meddelanden

.sms

På en rad kommer att lansera SMS-skärm med förklistrad aktuella texten.

Du kan också förfylla de mottagande siffrorna på samma sätt som för .mail kommandot. Bara ge de första bokstäverna i mottagarens namn som parameter. Till exempel

.sms Joh

Skulle förfylla numret för Johan.

Ringa ett nummer eller en kontakt

.ring nummer eller kontakt

ringer given nummer eller kontakt. Kontakten kan förkortat som för .sms kommandon. Samtalet öppnas så fort du drar ner på en ny rad.

Lägga Kalenderposter

Du kan skapa en ny kalender objekt från MBraille med .kal kommandot. Den nuvarande texten läggs till kalendern som anteckningar. Argumenten för att ange tiden följas kal kommandot.

Användning:

.kal rubriken börjas [slutas] [alarm [time]]

Exempel:

.kal "Pickup tvätt" "2013-06-07 13:00" alarm 30 min

Skulle lägga till en kalenderpost för 7 juni 2013 kl 13, med titeln "Pickup tvätt" och lägga ett larm till händelsen 30 minuter innan.

.kal Paris 2013-08-08

Eftersom det inte finns någon tid, är det automatiskt en heldagsaktivitet. Som titel och datum inte har utrymmen inga citationstecken behövs.

.kal "Piano lektion" "2013-07-07 14:00" "2013-07-07 15:00" alarm 1 timme

Lägger ett evenemang med start-och sluttid, med och larm 1 timme före händelsen.

Olika format för att ange datum stöds, till exempel dd-mm-yy, som 18-3-14.

Google

Du kan göra en Google-sökning när som helst med punkt Google. Det kommer att öppna webbläsaren Safari för att visa sökresultaten.

Exempel:

.google ord1 ord2

Du kan förkorta kommandot till .goo

Exempel:

.goo "Albert Einstein"

Observera att du kan citera söktermer, som du kan med en vanlig Google-sökning. Om du inte ger några parametrar, är det alla din nuvarande text som används som sökord.

Öppna webbläsaren

Du kan öppna en godtycklig URL med .web kommandot.

Användning:

.web url

Exempel:

.web dr-carter.com

Du behöver inte lägga till http:// i början, men du kan, till exempel om du klistrar in en länk. Om webbadressen inte verkar vettigt, skickas det till Google för att begrunda.

Skype

Om du har Skype installerat, kan du ringa direkt till en Skype-kontakt.

Användning:

.skype skype-id

Öppnar Skype och anropar den givna skype id

BlindSquare funktioner

Du kan använda MBraille för att köra funktioner i BlindSquare. En rad startar med en punkt följt av kommandot bsq, ett nyckelord och slutligen eventuella parametrar. Svep nedåt för att köra ditt kommando i BlindSquare.

Sök

Startar BlindSquare och genomför en sökning bland närliggande platser och adresser.

Användning:

.bsq sök [sökterm]

Exempel:
KommandoBeskrivning
.bsq sök StarbucksSök efter Starbucks
.bsq sök Drottninggatan, GöteborgSök efter adressen Drottninggatan i Göteborg

Checka in till en närliggande plats

Starta BlindSquare för att checka in med Foursquare till en närliggande plats. BlindSquare kommer att lista platserna omkring dig. När du valt en plats kan du checka in. Om du skrev en kommentar för din incheckning kommer den att tas med.

Användning:

.bsq checkin [kommentar]

Exempel:
KommandoBeskrivning
.bsq checkin Hej på dig!BlindSquare kommer att checka in till en plats i närheten med kommentaren "Hej på dig!"
.bsq checkin Jag är hemma

Lägg till intressanta platser

Startar BlindSquare och lägger till din nuvarande plats till listan över egna platser. Om så krävs kan du tillhandahålla platsens namn och distansen som krävs för aviseringsmeddelande i eller fot.

Användning:

.bsq addera [Platsens namn] [Aviseringsdistans]

Exempel:
KommandoBeskrivning
.bsq addera HemmaLägg till din nuvarande plats med namnet "Hemma” till dina egna platser
.bsq addera Arbetsplats 50Lägg till din nuvarande plats med namnet "Arbetsplats". Distansen för aviseringsmeddelande kommer att bli 50 meter eller fot, beroende på dina inställningar i BlindSquare.

Se dig omkring

Starta BlindSquare i läget för att se dig omkring.

Användning:

.bsq spana

Var är jag?

Startar BlindSquare för att höra din nuvarande adress och annan information om din position/plats.

Användning:

.bsq var

Navigera

Startar BlindSquare för att navigera till en plats i listan över egna platser. Detta görs genom att använda en tredjeparts app i din enhet. Det är likvärdigt med att använda funktionen för att planera en rutt, vilken finns på varje BlindSquare-skärm över en plats.

Användning:

.bsq navigera [sökord för sökning i listan över egna platser]

Exempel:
KommandoBeskrivning
.bsq navigera HemmaStarta navigering till platsen "Hemma" bland egna platser

Spårning

Startar BlindSquare för att ge spårningsinformation för platsen i egna platslistan.

Användning:

.bsq spåra [sökord för sökning i listan över egna platser]

Exempel:
KommandoBeskrivning
.bsq spåra HemmaStartar spårning av platsen "Hemma" bland egna platser

Stoppa spårning

Startar BlindSquare och stoppa all spårning.

Användning:

.bsq stopp

Starta BlindSquare

Startar BlindSquare.

Användning:

.bsq

Hjälp

Att konsultera hjälp direkt från punkttangentbordet, kan du ge punkt help kommando.

Exempel:

.hjälp [rubriken]

Exempel:

.hjälp

Utan några argument tar dig till toppen av fullständig hjälp.

.hjälp sms

Kommer att ge dig hjälp för .sms -kommandot.

.hjälp hjälp

Kommer att ge dig det här avsnittet.

Tillgängliga teman för .hjälp kommando är: tweet, facebook, mail, sms, kal, google, hjälp, feedback och redigering.

Att ge återkoppling

För att skicka till MBraille mailinglista, kan du ge .feedback kommandot.

Användning:

.feedback [titeln]

Exempel:

.feedback Thanks for a job well done!

Utan några argument återkoppling använder standard Ämne: "MBraille feedback."

Redigera text

Du kan göra enkel redigering med MBraille, förhandsgranska vad du har skrivit och flytta runt text genom att markera, klippa och klistra. Du kan även klistra in text från andra program till MBraille för redigering.

Alla redigering gester fungerar på samma princip. Du använder en hand för att trycka och hålla ett eller flera punktskrift punkter att välja gest. Du svep sedan uppåt, nedåt, åt vänster eller höger med andra handen för att aktivera den valda gest.

Förhandsgranska text

Håll ned punktskriftspunkt 3 med ett finger. Använd ett annat finger för att glida med fingret åt höger eller vänster för att VoiceOver läser din text ord för ord. Svep upp för att läsa mening i taget. Dra nedåt för att borra ner till orden i meningen senast läst. Dra nedåt igen för att borra ner till karaktärerna i det sista ordet. Förhandsgranskningen läget slutar när du släpper punkten 3.

Flytta insättningspunkten

Navigera i texten med hjälp av förhandsvisning. När du har hittat din plats, tappa punkten 1 medan du fortfarande håller punkten 3.

Välja, kopiera och klistra in text

Navigera i texten med hjälp av förhandsvisning. När du har hittat din plats, tryck ner punkten 2 och håll annu punkten 3. Med punkter 2 och 3 hålls, flytta runt med flicks väljer text som förs över. VoiceOver meddelar den markerade texten när du gör det. Om du vill kopiera den markerade texten, trycka punkten 5 med punkter 2 och 3 fortfarande hållt nere. Att skära det valda tekstet trycka punkten 4.

Att klistra in text vid insättningspunkten, håll ner punkten 2 och snärta ner med ett annat finger. Håll ned punkten 2 och snärta upp för att höra vad som för närvarande är på klippbordet. Du kan klistra in text som du har kopierat med MBraille, eller text som du har kopierat från ett annat program.

Credits

Testare

MBraille skulle inte vara där utan team av testare som föreskrivs ovärderlig återkoppling längs vägen. I alfabetisk ordning:

Translators

Design och kodning

Copyright 2013 MPaja.com